- آدرس: تهران- اتوبان فتح (جاده قدیم کرج) نرسیده به پل شیر پاستوریزه- پاساژ الماس سنتر طبقه 2 واحد 9
- تلفن تماس: 02165020560
- 02165020747
- 02166803238
- تلفن همراه: 09128599265
- ایمیل :mansoori.tofigh@gmail.com
فلکه موتور آسانسور خود را هر ماه بازدید کرده، در صورت خرابی و خوردگی حتما آن را تعویض کنید. با تعویض فلکه موتور، آسانسوری امن و با کیفیت داشته باشید، در غیر این صورت هنگامی که با آرامش در حال استفاده از آسانسور هستید، هرگونه حادثه ممکن است اتفاق بیفتد.
تعویض فلکه اصلی موتور آسانسور
فلکه اصلی موتور نقش بسیار مهمی در ایمنی آسانسور داشته و دائماً در حال استفاده می باشد و به مرور زمان و فشارهای مداوم توسط سیم بکسل، کابین آسانسور و کادر وزنه، مستهلک شده و کارایی خود را از دست داده و نیاز به تعویض پیدا می کند. عوامل زیادی در خرابی فلکه موتور آسانسور نقش دارند که مهمترین آن خوردگی شیار فلکه موتور است که در این حالت تعویض فلکه موتور آسانسور تنها چاره شماست.
در هر دوره از بازدید آسانسور توسط سرویس کار، فلکه موتور و فلکه هرزگرد باید به صورت دقیق بازرسی شوند و در صورت تشخیص خرابی و خوردگی فلکه موتور آسانسور، باید هرچه سریعتر نسبت به تعویض آن اقدام نمود. سهل انگاری در تعویض به موقع فلکه موتور می تواند عواقب مالی و بعضا جانی در پی داشته باشد. به طور کلی نمی توان زمان دقیقی برای تعویض فلکه موتور آسانسور در نظر گرفت اما تقریبا عمر مفید فلکه موتور آسانسور بین 5 تا 10 سال برآورد می شود.
فلکه موتور آسانسور نقش مهمی در امنیت و ایمنی آسانسورها دارد. از همین رو باید در انتخاب و خرید فلکه موتور، به جنس و نوع آن توجه کافی داشت. اصولا برای آسانسورهایی که ظرفیت کابین و ترافیک بالایی دارند، از فلکه موتور ضد سایش استفاده می شود. برای خرید این قطعه باید اطلاعات کافی در این زمینه داشت و از تولیدکنندگان و فروشگاه های معتبر تهیه کرد. دقت کنید به هر میزان که کیفیت و جنس فلکه موتور بهتر باشد، قیمت آن نیز بالاتر خواهد بود.
در ادامه مطلب به دلایل خرابی، نشانه های خرابی، جنس و قیمت انواع فلکه موتور خواهیم پرداخت. جهت کسب اطلاعات بیشتر با ما همراه باشید.
3 نشانه اصلی خوردگی فلکه موتور آسانسور:
برای اینکه بفهمید فلکه موتور خوردگی دارد یا نه، میتوانید از سرویسکار آسانسور کمک بگیرید و اگر تایید کرد نسبت به خرید و تعویض فلکه موتور اقدام کنید. البته فهم خوردگی فلکه موتور آسانسور برای افراد عادی نیز امکانپذیر است فقط کافیست سری به موتورخانه بزنید و اطراف فلکه موتور و فلکه هرزگرد آسانسور را بررسی کرده و دنبال نشانه های زیر باشید:
وجود براده های آهن اطراف فلکه موتور:
به دلیل فشار زیاد سیم بکسل بر روی فلکه موتور، براده های آهن اطراف آنها مشاهده خواهید کرد.
فرو رفتگی سیم بکسل داخل شیارهای فلکه موتور:
طبق استاندارد حداقل بایستی یک سوم قطر سیم بکسل از لبه شیارهای فلکه موتور بیرون باشد. علل تعويض فلکه موتور در بسیاری از مواقع، خوردگي به دلیل یکسان نبودن کشش سيم بكسل است.
ایجاد شیارهای مارپیچی در شیارهای فلکه موتور:
یکی دیگر از نشانه های خوردگی فلکه موتور ایجاد شیارهای مارپیچی در شیارهای فلکه می باشد که در واقع همان رد سیم بکسل بر روی شیار است.
خرابی فلکه موتور به دلایل مختلفی مانند خوردگی یک یا چند شیار پیش می آید، که اگر به موقع تشخیص داده نشود باعث شکسته شدن آن خواهد شد. برای تشخیص خوردگی فلکه موتور و فلکه هرزگرد کافیست که اطراف آنها دنبال براده های آهن باشید.
فلکه موتور آسانسور قابل تعمیر نیست و حتما باید تعویض شود. معمولا زمانی به فکر تعویض آنها می افتیم که کار از کار گذشته و حتما باید تعویض شوند. برای تعویض فلکه هرزگرد و فلکه موتور با ما تماس بگیرید.
7 دلیل خوردگی فلکه موتور آسانسور
فلکه موتور یکی از اجزاء سیستم تعلیق آسانسور بوده و نقش اساسی در کارکرد صحیح آسانسور دارد. فلکه موتور با گذشت زمان مستهلک شده و خزء قطعات مصرفی در هر آسانسور میباشد. مهمترین عوامل خوردگی فلکه موتور آسانسور به شرح زیر است:
تراز نبودن فلکه موتور نسبت به کابین آسانسور:
زمانی که آسانسور نصب میشود باید دقت کرد تا فلکه موتور با کابین آسانسور در یک راستا باشد تا مانع از خوردگی شیار فلکه موتور توسط سیم بکسل شود.
بالانس نبودن کابین و وزنه تعادل:
بالانس نکردن کادر وزنه تعادل با کابین در راه اندازی اولیه منجر به فشار بر موتور شده و باعث خوردگی فلکه موتور آسانسور خواهد شد.
یکسان نبودن میزان کشش سیم بکسل آسانسور:
در هنگام نصب اولیه آسانسور باید بکسل ریزی به صورت صحیح انجام شود تا کشش همه رشته های سیم بکسل آسانسور یکسان باشد. معمولا بکسلی که کشش بیشتری نسبت به بقیه دارد، شیار خود را می خورد که یکی از دلائل اصلی خوردگی فلکه موتور میباشد.
میزان سختی فلکه هرزگرد و فلکه موتور با سیم بکسل متناسب باشد:
اگر سختی فلکه موتور و فلکه هرزگرد نسبت به سیم بکسل بیشتر باشد، باعث خوردگی بکسل میشود و اگر سختی سیم بکسل بیشتر باشد باعث خوردگی فلکه موتور و هرزگرد خواهد شد، معمولا سختی سیم بکسل بیشتر است و فلکه هرزگرد نسبت به فلکه موتور خوردگی بیشتری دارد.
خشکی مغز کنف سیم بکسل آسانسور:
سیم بکسل معمولا دارای مغز کنفی بوده که آغشته به روغن مخصوص است. خشکی مغز کنف سیم بکسل باعث خوردگی فلکه هرزگرد و مخصوصا فلکه موتور شود. روغن کاری سیم بکسل را فراموش نکنید.
خشک بودن ریل آسانسور:
به جرات می توان گفت یکی از مهمترین دلایل خوردگی فلکه موتور آسانسور، روغن کاری نکردن ریل های وزنه و کابین است که باعث فشار بسیار زیاد به فلکه موتور میشود.
طول عمر آسانسور:
اگر از بهترین قطعات آسانسور هم استفاده کنیم به علت قدیمی بودن آسانسور شاهد خوردگی فلکه موتور خواهیم بود و باید به تعویض فلکه موتور اقدام کنیم.
عمر مفید فلکه موتور آسانسور و زمان تعویض آن
فلکه اصلی موتور آسانسور نقش مهمی در امنیت آسانسور دارد. فلکه موتور دائماً در حال استفاده بوده و در اثر فشارهای مداوم توسط کابین و وزنه تعادل با گذشت زمان کارایی خود را از دست می دهد و نیاز به تعویض پیدا می کند. به طور کلی نمی توان زمان دقیقی برای تعویض فلکه موتور آسانسور در نظر گرفت اما تقریبا عمر مفید فلکه موتور بین 5 تا 10 سال و شاید هم بیشتر برآورد می شود. عمر مفید فلکه موتور آسانسور به عواملی مانند ترافیک ساختمان، نحوه نصب فلکه موتور، جنس فلکه موتور و به طور کلی به نحوه استفاده از آن بستگی دارد. عمر فلکه موتور ضد سایش از فلکه موتور با چدن معمولی بیشتر است. پس از اتمام این دوره با توجه به کارکرد فلکه موتور و فشار زیادی که از سوی سیم بکسل، وزنه تعادل و کابین بر روی فلکه موتور وارد میشود این قطعه کارایی خود را از دست داده و نیاز به تعویض دارد.
در هر دوره از بازدید آسانسور توسط سرویس کار، فلکه موتور، فلکه هرزگرد و سیم بکسل باید بازرسی دقیق شوند تا در صورت خرابی هر یک از آنها تعویض شوند. در تعویض فلکه موتور آسانسور باید به کیفیت و جنس فلکه موتور، رعایت زاویه آلفا و کشش سیم بکسل ها توجه زیادی کرد.
فلکه موتور آسانسور ضد سایش
جنس فلکه موتور آسانسور از شمش چدن بوده و در ساخت آن از دو نوع چدن خاکستری و چدن ضد سایش استفاده می شود. به دلیل داشتن ویژگی هایی همچون قابلیت ریخته گری خوب، استحکام فشاری بالا، لغزش متناسب و ارتعاش از چدن در ساخت فلکه موتور استفاده می شود. در آسانسورهای با ارتفاع زیاد و دارای ترافیک بالا باید از فلکه موتور آسانسور ضد سایش استفاده شود چرا که این نوع فلکه ها بسیار مقاوم بوده و دیر دچار سایش می شوند و به همین دلیل طول عمر آنها بالاتر از چدن های معمولی است اما هر دو مدل فلکه موتور پس از چند سال عمر مفید خود را از دست می دهند و نیاز به تعویض پیدا می کنند. در آسانسورها با تعداد طبقات کم از فلکه موتور چدن خاکستری (فلکه موتور معمولی) استفاده می شود.
جنس فلکه موتور تعیین کننده میزان مقاومت آن است. هر چه سختی فلکه موتور آسانسور بیشتر باشد استحکام بیشتری خواهد داشت و به هر میزان که جنس و کیفیت فلکه موتور بهتر باشد، قیمت آن نیز بالاتر خواهد بود.
نقش سیم بکسل در خرابی فلکه موتور
یکی از قطعاتی که تاثیر زیادی در خرابی فلکه موتور و فلکه هرزگرد دارد، سیم بکسل آسانسور است. در صورتی که قطر سیم بکسل با شیارهای فلکه موتور و فلکه هرزگرد مطابقت نداشته باشد باعث خوردگی آنها خواهد شد. یکی دیگر از دلایل خرابی فلکه موتور و هرزگرد، نحوه پیچش نوارهای فولادی به دور هم در هر رشته سیم بکسل است که باید به تناسب تعداد از هر دو نوع سیم بکسل راستگرد یا چپگرد استفاده شود. کشش سیم بکسل هم باید به یک اندازه باشد تا بار کابین بر روی شیار فلکه ها به یک اندازه باشد.
نحوه تاب گیری سیم بکسل نیز در خرابی فلکه های آسانسور تاثیر مستقیم دارد. معمولا 4 یا 5 رشته سیم بکسل به دور فلکه موتور تابیده می شود که همه این رشته های سیم بکسل باید به یک اندازه تاب گیری شوند تا باعث خوردگی سیم بکسل و فلکه اصلی موتور نشود.
در انتخاب سیم بکسل موارد زیر را در نظر بگیرید.
- متراژ صحیح سیم بکسل: در هنگام نصب سیم بکسل باید متراژ را دقیق اندازه گیری کنید و سپس اقدام به نصب کنید. زیرا اگر سیم بکسل را کمتر و یا بیشتر از حد مشخص نصب کنید باعث به خطر افتادن امنیت آسانسور خواهد شد.
- روغنکاری سیم بکسل: روغنکاری دوره ای می تواند باعث بهینه شدن و بهتر شدن عملکرد آسانسور شود. هر چند ماه یکبار حتما سیم بکسل را روغنکاری نمایید.
برای خرید و تعویض فلکه موتور آسانسور به چه اطلاعاتی نیاز است؟
پس از اینکه متوجه شدید فلکه موتور به هر دلیلی نیاز به تعویض دارد باید اطلاعاتی برای ما بفرستید تا نوع فلکه موتور و قیمت دقیق آن مشخص شود.
- عکس از پلاک موتور آسانسور: پلاک نصب شده بر روی موتور آسانسور حاوی تمام اطلاعات در مورد آن میباشد.
- نام و مدل موتور آسانسور: نام و مدل موتور آسانسور بر روی پلاک موتور ثبت شده است.
- تغداد شیار فلکه موتور: تعداد شیار در موتورهای مختلف متفاوت است و برای فهمیدن تعداد شیار یک بازدید ساده کافیست.
- قطر فلکه موتور: اندازه قطر فلکه موتور در بعضی از موتورها بر روی پلاک موتور ثبت شده است.
- سایز سیم بکسل: سایز سیم بکسل باید با فلکه موتور آسانسور تطابق داشته باشد.
- گام فلکه موتور: برای محاسبه گام فلکه موتور آسانسور نیاز به ابزار کولیس دارید. فاصله بین ابتدای شیار اول تا ابتدای شیار دوم نشان دهنده گام فلکه می باشد.
تشخیص این موارد برای افراد بی تجربه مشکل است. ولی شما می توانید با ارسال عکس پلاک موتور و عکس فلکه موتور به پیام رسانهای شرکت از قیمت و سایر مشخصات فلکه موتور مطلع شوید.
تولید انواع فلکه موتور آسانسور در افق لیفت
تنوع فلکه موتور آسانسور با توجه به آیتم های مختلفی مانند برند موتور آسانسور، مدل فلکه موتور، قطر فلکه موتور، تعداد شیار فلکه، وزن فلکه موتور و جنس فلکه موتور بسیار متنوع است. افق لیفت انواع فلکه موتور خارجی و ایرانی را در سایز و مدل های مختلف تولید میکند.
برخی از فلکه موتور آسانس تولیدی در افق لیفت عبارت است از:
- فلکه موتور آسانسور آلبرتو ساسی: فلکه موتور آسانسور آلبرتو ساسی تنوع بسیار بالایی دارد. برخی از پرفروش ترین مدلهای فلکه موتور ساسی مانند، لئو، تورو، S58 ،S28 ،MF48 ،MF28 با قطر 45-48-52-56-60-65 سانتیمتر تولید میشود.
- فلکه موتور آسانسور سیکور: موتور آسانسور سیکور دارای انواع مختلفی مانند mr12 (الکمپ)، MR13 و MR14 بوده و پرفروشترین آن الکمپ است که قطر 55 سانتی متر و دارای 4 شیار میباشد.
- فلکه موتور آسانسور مونتانری: فلکه موتور آسانسور مونتانری با قطر 48 و 52 سانتی متر و در 2 مدل پره ای و حلقه ای تولید میشود.
- فلکه موتور آسانسور جم: فلکه موتور آسانسور جم در سایز 55 سانتیمتر در شرکت افق لیفت تولید شده و آماده ارسال به سراسر کشور میباشد.
- فلکه موتور آسانسور شیندلز: موتور شیندلر قدیمیترین موتور آسانسور است که در ایران مورد استفاده بوده و تنوع بالایی دارد.
- فلکه موتور آسانسور ایتال گرز: از بهترین موتور های آسانسور ایتالیایی بوده و با قطر 48 و 55 سانتیمتر موجود میباشد.
- فلکه موتور آسانسور آکیش: از بهترین موتورهای تولید کشور ترکیه بوده که انواع فلکه موتور آن در شرکت افق لیفت تولید میشود.
فلکه موتور تولیدی در کارگاه تولید فلکه موتور افق لیفت فقط همین موارد بالا نیست. فلکه موتور آسانسور فایماسیا، نوا ام جی تی، کان، آستیس، تیسن، فیا، لوهر، اوفل، مونیتور، و فلکه موتورهای ایرانی مانند یاران، الکو، بهران نیز جزء محصولات تولیدی ما است. علاوه بر فلکه موتور انواع قطعات دیگر موتور آسانسور مانند دنده برنجی، ماردون، فلایویل، ترمز موتور و فن موتور در افق لیفت موجود بوده و به سراسر کشور ارسال میشود.
قیمت فلکه موتور آسانسور
فلکه موتور از قطعات مهم در سیستم تعلیق آسانسور بوده و جزء قطعات مکانیکی آسانسور محسوب میشود. این قطعه هم مثل تمام قطعات دیگر آسانسور ممکن است دچار خرابی شود. بیشترین دلیل خرابی فلکه موتور، به علت خوردگی شیارهای این قطعه است که در این حالت باید تعویض شود. فلکه موتور آسانسور تنوع بسیار بالایی دارد و انواع فلکه موتور آسانسور ایرانی و خارجی در کارگاه تولید فلکه موتور افق لیفت با کیفیت بالا ساخته شده و به سراسر کشور ارسال میشود. فقط کافیست تا عکس پلاک موتور و فلکه موتور را برای ما بفرستید تا نوع و قیمت آن مشخص شود.
شرکت افق لیفت تولید کننده انواع فلکه موتور ضد سایش در سایزهای مختلف بوده و علاوه بر تولید آنها، نصب فلکه موتور و فلکه هرزگرد نیز توسط پرسنل مجرب و حرفه ای این شرکت انجام میشود. برای مشاهده لیست قیمت انواع فلکه موتور آسانسور و خرید و نصب فلکه موتور با شماره های 02165020560__02165020747__02166803238 تماس گرفته و یا به شماره 09128599265 در پیام رسانهای واتساپ و روبیکا پیام دهید. همکاران ما در شرکت افق لیفت در خدمت شما هستند.