021-66803528
تلفن همراه-واتساپ-تلگرام: 09128599265
Elevator Door
جمعیت انسان بر روی کره زمین روز به روز در حال افزایش می باشد و به طبع افزایش جمعیت، زندگی شهرنشینی گسترش یافته و مردم همانند سال های گذشته نمیتوانند خانههای ویلایی داشته باشند و شرایط ایجاب میکند که در ساختمانهای مرتفع زندگی کنند. برای سهولت و آسانی در رفت و آمد در بین طبقات ساختمانها، نیاز به آسانسور در انواع مختلف میباشد.
آسانسور از نظر کارکرد و ایمنی از اجزای مختلفی تشکیل شده است. ریل آسانسور، درب آسانسور، موتور آسانسور، کابین آسانسور، تابلو فرمان آسانسور، لوازم مکانیکی آسانسور و لوازم راه اندازی آسانسور از مهم ترین اجزای این سیستم محسوب می شوند.
یکی از قطعات مهم و اساسی در سیستم آسانسور، درب آسانسور می باشد که در برند، سایز، رنگ، طرح های مختلف در فروشگاه آسانسور افق خدمت مشتریان عزیز عرضه می گردد.
نصب درب آسانسور دومین مرحله از مراحل نصب هر دستگاه آسانسور می باشد که بعد از مرحله آهن کشی و نصب ریل آسانسور انجام می گیرد.
نصب درب آسانسور از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. در صورت بی دقتی در نصب اجزای مختلف درب آسانسور میتوان شاهد بروز خسارت های مالی فراوان و حتی جانی بود. عملکرد مطلوب و با کیفیت آسانسور بدون وجود درب لولایی یا درب اتوماتیک با کیفیت امکان پذیر نیست.
مهمترین وظیفه دربهای آسانسور، تامین امنیت مسافران از طریق تفکیک فضا و قطع دسترسی به دیواره چاهک آسانسور می باشد و همچنین نباید از جنبه زیبایی و تزییتی درب های آسانسور در کنار ایمنی آن غافل شد. در واقع از نظر مسافران بعد از کابین آسانسور، درب آسانسور مهمترین جزء سیستم آسانسور می باشد زیرا در هنگام مواجهه با آسانسور و سوار شدن بر کابین اولین قسمتی که آن را می بینند درب آسانسور می باشد پس در یک سیستم آسانسوری، درب آسانسور به طور همزمان دارای دو جنبه ایمنی و تزئینی است. برای آشنایی با انواع کابین MDF استیل و تمام استیل و خرید آن به بخش کابین آسانسور مراجعه نمایید.
انتخاب درب آسانسور یک پروسه بسیار مهم بوده و به نوع آسانسور و بار اسمی آن بستگی دارد. انتخاب یک درب مناسب برای افزایش کارایی و ایمنی آسانسور حرف اول را می زند. در هنگام انتخاب درب آسانسوری که متناسب با چاهک آسانسور شما باشد باید دقت و وسواس زیادی به خرج داد تا بعد از اتمام نصب سیستم و استفاده از آن هیچ مشکلی پیش نیاید.
درب ها از انواع و اجزاء مختلفی تشکیل شده اند که هر یک دارای مزیت ها و ویژگی های خاصی می باشند که می توان متناسب با چاهک آسانسور، نوع ساختمان، نوع نیاز، قیمت و کارایی و سلیقه افراد از هر یک از آن ها استفاده نمود. پس شناخت انواع درب و انتخاب مناسبترین آن که متناسب با نیازمان باشد بسیار مهم می باشد.
وظیفه اصلی انواع درب آسانسور جداسازی چاهک آسانسور از بخش طبقات می باشد.
انواع بهترین درب های ایرانی با کیفیت بالا از قبیل درب آسانسور نوین سیستم، درب سماتک 2000(حریری-بیابانی)، درب سماتک روانکار، درب یاران و درب اتوبوسی آلومین لیفت در اسرع وقت تحویل مشتریان عزیز شده و به سرتاسر کشور ارسال می شود.
درب آسانسور جزء محصولات پرکاربرد و با اهمیت ارائه شده توسط بازرگانی افق می باشد که در ادامه به معرفی انواع، ویژگی هاء، کاربرد مدل های مختلف و انواع برند درب آسانسور می پردازیم.
هر آسانسور باید از دو نوع درب طبقه و کابین که به صورت واحد عمل می کنند تشکیل شده باشد و به همین صورت امنیت مسافران را از طریق تفکیک فضا و قطع دسترسی به محیط های خطرناک تامین میکنند. برای هر طبقه یک درب طبقه و برای کابین آسانسور یک درب کابین نصب می شود که روی کابین نصب شده و با آن بالا یا پایین می رود. پس تعداد درب طبقه آسانسور به تعداد طبقات ساختمان، بستگی دارد. ولی در بعضی ساختمانها به دلیل محدودیتهای معماری و یا نیاز به جداسازی بعضی از بخشهای ساختمان از یکدیگر برای طبقات و کابین آسانسور بیشتر از یک درب نصب میشود. در مورد کابین آسانسور اگر بیشتر از یک درب نصب شود به آنها روبرو (تونلی) یا مجاور (L) می گویند و درب طبقه و کابین، تنها در زمان ایست کامل آسانسور در هر طبقه باز میشوند.
نوع، سایز و جهت درب طبقه و کابین آسانسور به نوع کاربری آسانسور، فضا و استانداردهای موجود بستگی دارد.
درب آسانسور را میتوان بر اساس فاکتورهای مختلفی تقسیم بندی کرد.
درب های آسانسور به دو دسته کلی تقسیم می شوند:
درب طبقه
درب طبقات درب هایی هستند که در محل ورودی طبقات به کابین قرار می گیرند. برای درب طبقات از دو نوع مدل لولایی و اتوماتیک استفاده می شود. درب لولایی آسانسور به گونه ای است که افراد باید خودشان درب را باز و بست نمایند. اما درب اتوماتیک همان طور که از اسمش پیدا است به صورت خودکار باز و بسته می شود. تعداد درب طبقات آسانسور به تعداد طبقات ساختمان بستگی دارد و فقط بعد از باز شدن درب کابین باز میشوند.
انواع درب طبقه آسانسور:
درب های طبقه اتوماتیک نیز دارای انواع مختلف تلسکوپی و سانترال می باشند. که می توان آن ها را جزء پرکاربردترین مدل ها دانست. امروه بیشتر ساختمان ها اعم از تجاری، مسکونی،بیمارستانها و… از مدل های اتوماتیک سود می برند. چرا که کاربرد راحت تری داشته و سبب صرفه جویی افراد در زمان استفاده از آن نیز می شود.
انواع درب طبقه اتوماتیک
درب های اتوماتیک تلسکوپی به دربی گفته می شود که از یک طرف باز شود. همچنین نسبت به درب های سانترال مدت زمان بیشتری طول می کشد تا درب باز شود. اما درب سانترال به دربی گفته می شود که از وسط به دو طرف باز می شود. این درب علاوه بر زیبایی با سرعت بیشتری نسبت به سایر درب ها باز می شود. به همین خاطر نیز می توان از آن در ساختمان هایی که دارای ترافیک بالاتری هستند استفاده کرد.
درب کابین
درب کابین درب هایی هستند که روی کابین آسانسور نصب می شوند. برای درب کابین از انواع درب ها می توان استفاده کرد و توجه به برخی نکات و ایجاد هماهنگی بین کابین آسانسور و درب می تواند نتیجه نهایی را بسیار زیباتر و کارآمدتر کند. درب کابین از لحاظ تعداد به میزان تردد و عملکرد آسانسور بستگی دارند. به نسبت این که میزان ورودی و خروجی آسانسور مورد نظر چقدر است، تعداد درب کابین نیز متفاوت خواهد بود که معمولا در اکثر ساختمانها یک عدد می باشد. درب کابین آسانسور به صورت خودکار قبل از حرکت، بسته شده و فقط بعد از توقف کامل باز میشود.
انواع درب کابین آسانسور:
از انواع درب های آسانسور مورد استفاده برای کابین می توان به انواع درب سانترال و تلسکوپی اشاره کرد. از درب های لولایی برای کابین آسانسور استفاده نمی شود چرا که کابین به عنوان یکی از بخش های مهم آسانسور، باید از درب با کیفیت و با ایمنی بالا بهره گیرد چرا که این امر علاوه بر ایمنی افراد داخل کابین، زیبایی و کاربردی بودن کابین آسانسور را نیز افزایش می دهد. به همین دلیل هنگام طراحی و ساخت کابین آسانسور نکات مختلفی را در نظر می گیرند تا تمامی بخش ها و اجزای کلی آسانسور با هم تناسب داشته و علاوه بر ایمنی، دارای کارایی و زیبایی نیز باشد.
آسانسور و مخصوصا درب و کابین آن تاثیر زیادی در دکوراسیون ساختمان ایفا می کنند به همین دلیل تنوع بسیار زیادی دارند و برندهای مختلف ایرانی و خارجی در مدل های مختلف طراحی شده و علاوه بر جنس متفاوت، دارای طرح و رنگ مختلفی هستند تا با سایر اجزای ساختمان و متریال به کار رفته در آن همخوانی داشته باشد. به همین جهت یکی از بخش هایی که در زمان طراحی کابین آسانسور به آن توجه می شود، هماهنگی آن با سبک های مختلف معماری ساختمان ها است.
انواع درب آسانسور از نظر نوع کارکرد (مکانیکی):
با گسترش ساختمان های بلند و به طبع آن آسانسورها در انواع مختلف، جنبه مکانیکی و سرعت باز و بسته شدن درب های آسانسور، به همراه کیفیت درب ها از اهمیت بالایی برخوردار می باشند. چرا که هرگونه اختلال یا تاخیر در زمان باز و بسته شدن درب ها می تواند باعث ترافیک در جا به جایی مسافران گردد. به همین دلیل پیش از انتخاب و خرید درب برای آسانسور مورد نظر، با کارشناس شرکت آسانسور افق مشورت کرده و همه جوانب را سنجیده و اقدام به خرید نمایید.
درب های تمام اتوماتیک آسانسور:
در این سیستم باز و بسته شدن درب های اتوماتیک بدون دخالت دست و به صورت خودکار انجام می گیرد. استفاده از این نوع درب ها امروزه بسیار رایج شده است زیرا سرعت ورود و خروج افراد را افزایش می دهد و زمان تردد آن ها را به حداقل می رساند.
برای باز و بسته شدن درب های تمام اتوماتیک آسانسور، درایو و موتور های خاصی تعبیه شده اند که وظیفه خود را به بهترین نحو و با ایمنی بالایی به انجام می رسانند. دستور العمل هایی نیز برای باز و بسته شدن درب آسانسور در نظر گرفته شده است. که هنگام رسیدن به یک طبقه خاص، علاوه بر درب کابین، قفلی که برای درب طبقه در نظر گرفته شده است نیز باز می شود.
انواع درب تمام اتوماتیک آسانسور:
درب های نیمه اتوماتیک آسانسور:
در این سیستم برای طبقات، از درب لولایی و برای کابین، از درب اتوماتیک تلسکوپی اسنفاده شده است. در این سیستم، درب طبقات لولایی با استفاده نیرویی که مسافران حاضر در داخل یا خارج کابین به آن وارد می کند، باز و بسته شده و درب کابین تلسکوپی به صورت اتوماتیک و خود به خود باز و بسته می شود.
انواع درب نیمه اتوماتیک آسانسور:
درب های دستی آسانسور:
در این مدل برای طبقات از درب لولایی، و برای کابین اصلا دربی نصب نمی شود. یعنی مسافران در موقع حرکت کابین به طرف بالا یا پایین دیواره چاهک آسانسور را مشاهده می کنند که بسیار خطرناک بوده و بابت همین مساله صدمات بسیار زیادی به مسافران آسانسور وارد شده است. در حالت دستی درب طبقات لولایی معمولا با استفاده از دست باز و بسته می شوند؛ البته باز و بسته شدن بعضی از این درب ها به صورت خودکار می تواند انجام شود. اکثر آسانسور های قدیمی از درب های دستی لولایی استفاده می کردند، که ظاهر آن ها بسیار شبیه به درب های اتاق در منزل بود. امروزه از این سیستم اصلا استفاده نمی شود و سندیکای آسانسور اصلا اجازه استفاده از آسانسورهای بدون درب کابین را به سازندگان و پیمانکاران نمی دهد. البته هنوز هم در بعضی از آسانسور ها مانند آسانسورهای خانگی و آسانسور های حمل باری که خود را ملزوم به دریافت استاندارد و پایان کار نمی دانند از این نوع درب استفاده می کنند.
انواع درب آسانسور از نظر ساختار الکتریکی:
انواع درب آسانسور از نظر مکانیزم
تنوع زیادی در طراحی و ساخت درب های آسانسور وجود دارد که بسته به شرایط مختلف و همچنین درخواست یا سفارش مشتریان، طراحی و تولید می شوند. درب های آسانسور علاوه بر تاثیر مستقیم در زیبایی فضای یک ساختمان، در ایمنی آن نیز تاثیرگذار هستند. از همین رو با شناخت صحیح نسبت به انواع آن، باید بهترین درب آسانسور را نیز برای ساختمان خود انتخاب نمایید. در بین شرکت های تولید درب در ایران درب نوین سیستم، درب اتوبوسی آلومین لیفت، درب سماتک روانکار، درب یاران و درب سماتیک 2000(حریری) بهترین، شناخته شده ترین و با سابقه طولانی در این صنعت می باشند. از جمله بهترین مکانیزم های درب های خارجی نیز که برای آسانسور استفاده می شود می توان به درب سلکوم ایتالیا، سلکوم ترک و درب پریسما ایتالیا اشاره کرد. این برندها جزو بهترین درب های خارجی با مکانیزم های عالی ساخته شده در جهان می باشند که در کشورمان به فروش می رسد. البته که در بازار آسانسور ایران مدل های تقلبی آن نیز وجود دارد. که با شناخت کافی از مدل اورجینال و مشاوره با فروشگاه های مطمئن، نسبت به خرید آن ها اقدام نمایید.
توضیح این مساله نیز لازم است که قیمت درب های خارجی نسبت به درب های با کیفیت ایرانی ذکر شده بسیار بالاتر می باشد. این فاصله قیمتی زیاد، بین درب های ایرانی و خارجی لزوما به خاطر کیفیت بالای درب های خارجی نیست. بیشتر این فاصله قیمت به خاطر مشکلات ارزی ایجاد شده در سالهای اخیر می باشد. لازم به ذکر است که به خاطر مشکلات واردات درب های خارجی و نبود قطعات یدکی اصلی، گارانی، پشتیبانی و خدمات درب ایرانی بهتر از درب خارجی انجام می شود.
درب آسانسور لولایی
درب آسانسور لولایی قدیمیترین نوع درب آسانسور می باشد که فقط برای درب طبقات از آن استفاده می شود و برای آسانسورهای ساده، کوچک، ارزان قیمت با فضای محدود و تعداد طبقات پایین کاربرد بیشتری دارد. درب لولایی فضای کمی را اشغال کرده و عرض کمی دارند چرا که فقط از یک لته و یک چهارچوب ساده تشکیل شده است. از مزایای درب لولایی اینکه، نیاز به عرض زیاد برای کارکرد صحیح ندارند و البته از لحاظ قیمتی نیز نسبت به سایر درب ها پایینتر می باشند. از مزیت دیگر این نوع درب می توان به ساده و روان بودن آنها اشاره کرد. و البته معایبی نیز دارند که یکی از این معایب شیوه باز شدن این درب ها می باشد. به دلیل نوع ساخت این مدل درب که چهارچوب و لولا دارند، هنگام باز شدن، زاویه 90 درجه ای را به سمت راست یا چپ اشغال می کنند که نتیجه این اشغال فضا این است که فضای راهرو تنگ تر شود و زمان باز و بسته شدن طولانی می باشد. یکی دیگر از معایب درب لولایی، عدم امکان استفاده از آن برای افراد خردسال، کهنسال و همچنین افراد معلولی که از ویلچر استاده می کنند، می باشد که شاید توان و یا مکان وارد کردن نیرو به درب را نداشته باشند.
برای ساخت درب لولایی از ورق گالوانیزه 2 میلی متر برای چهارچوب و از ورق گالوانیزه 1.5 میلی متر برای لته ها استفاده می شود.
اجزاء تشکیل دهنده درب لولایی: چهار چوب، لته، لولا، دستگیره، قاب و شیشه و متعلقات آن قفل، دیکتاتور، فنر درب، که مهم ترین قسمت های تشکیل دهنده درب لولایی می باشند. درب های لولایی پیپیدگی خاصی ندارند.
انواع درب آسانسور لولایی با ازتفاع 2 متر در سایز های 60 الی 90 و عرض های بیشتر به صورت سفارشی در شرکت آسانسور افق طراحی و تولید می شود. درب های لولایی به صورت 2 لنگه نیز تولید می شود که دارای عرض بیشتر از 140 بوده و معمولا در بیمارستانها، آسانسورهای باربری و انبارهای بزرگ از آن استفاده می شود. درب های لولایی در طرح های متنوع (زنبوری-ستاره-کلاسیک-مدرن-دیپلمات-الماس-خورشیدی-مینیاتوری-کرکره ای-لاله-ساده و..) و رنگهای مختلف پودری الکترو استاتیک (کرم چرم-مسی چکشی-قهوه ای-نسکافه ای-زرشکی-سفید چرم و..) خدمت مشتریان محترم عرضه می گردد.
برای سفارش درب های لولایی در سایز و طرح و رنگهای مختلف با شماره های 66803528-66803238-021 تماس گرفته و یا به شماره 09128599265 واتساپ نمایید.
درب آسانسور تلسکوپی (از یک سمت بازشو)
یکی از انواع درب هایی که در آسانسور مورد استفاده قرار می گیرد درب اتوماتیک تلسکوپی می باشد. این درب از یک سمت باز و بسته می شود، که نسبت به دیگر نوع درب اتوماتیک یعنی درب سانترال مدت زمان بیشتری این عمل به طول می انجامد. درب های تلسکوپی یکی از پرکاربردترین درب ها هستند، که در بسیاری از پروژه ها به خصوص ساختمانهای بلند مرتبه مورد استفاده قرار می گیرند. این مدل درب ها دارای طراحی و کیفیت عالی، دوام و ماندگاری بسیار بالا می باشند. درب کابین تلسکوپی اگر همراه درب طبقه اتوماتیک تلسکوپی استفاده شود سیستم تمام اتوماتیک و اگر همراه درب طبقه لولایی استفاده شود سیستم نیمه اتوماتیک می باشد. درب های تلسکوپی نیمه یا تمام اتوماتیک از سایز 70 تا 130 در ارتفاع 2 متر به فروش می رسند و از سایز 140 به بالا و یا ارتفاع 2 متر به بالا به صورت سفارشی تولید می شوند. درب های تلسکوپی نیمه و تمام اتوماتیک به صورت 2 لته و 3 لته توسط تولید کندگان داخلی طراحی شده و در بازار آسانسور موجود می باشد. درب های تمام اتوماتیک تلسکوپی به صورت لته شیشه با فریم استیل نیز تولید می شوند.
اجزاء تشکیل دهنده درب های اتوماتیک: لته، موتور، درایو، قرقره ها، تسمه، سیل، دو شاخ کنتاکت،کفشک، سنسور و..
درب آسانسور سانترال (از وسط باز شو)
درب های سانترال را باید یکی از بهترین انواع درب آسانسور و در واقع سرآمد آن ها دانست. چرا که علاوه بر سرعت مناسب هنگام باز و بسته شدن، از نظر زیبایی و هم از لحاظ راندمان بسیار مناسب می باشد. این درب از دو لنگه مجزا تشکیل شده که از وسط به دو سمت باز شده و در زمان بسته شدن نیز به صورت مماس کنار هم قرار می گیرند. و این سبب این مزیت شده که درب سانترال نسبت به دیگر انواع درب آسانسور سرعت بالاتری داشته باشد. این ویژگی در ساختمان هایی که رفت و آمد و ترافیک استفاده از آسانسور بالا است، بسیار کاربردی و مهم می باشد. به همین جهت در انواع ساختمانها و بیشتر در ساختمان های با تعداد طبقات زیاد، از این نوع درب استفاده می کنند. عیب این درب ها در بعضی مواقع عدم کارکرد صحیح درب به هنگام خطا و یا کار نکردن فتوسل درب آسانسور می باشد. درب های سانترال فقط به صورت تمام اتوماتیک می باشند. ابعاد و نوع این درب ها نیز می تواند متناسب با کاربری آن متغیر باشد. درب های سانترال از سایز 70 الی 130 در ارتفاع 2 متر تولید می شوند. و از سایز 140 به بالا و یا ارتفاع 2 متر به بالا به صورت سفارشی تولید می شوند. درب سانترال را می توان به صورت 2لته، 4لته و 6لته طراحی کرد. درب سانترال 4 لته یا 6 لته را تله سانترال می گویند. درب های تمام اتوماتیک سانترال را می توان به صورت لته تمام شیشه و یا شیشه با فریم استیل تولید کرد که بیشر در ساختمانهای گران قیمت از آنها استفاده می کنند.
مقایسه کارایی و عملکرد درب های اتوماتیک سانترال و تلسکوپی:
درب عمودی (گیوتینی)
از درب عمودی بیشتر در آسانسورهای باربری و ماشین بر استفاده می شود. مکانیزم باز و بسته شدن این درب به گونه ای است که از قسمت پایین به طرف بالا باز و از بالا به طرف پایین بسته می شود. مکانیزم باز و بسته شدن درب های عمودی در دو نوع مکانیکی یا دستی، و الکترو مکانیکی موجود است که متناسب با نوع کاربری و نیاز افراد یکی از این مکانیزم ها انتخاب می شود.
درب اتوبوسی (آکاردئونی)
یکی دیگر از درب هایی که بعضی مواقع استفاده می شود درب اتوبوسی یا همان آکاردئونی است. در سیستم نیمه اتوماتیک برای درب طبقات از درب لولایی و برای درب کابین به خاطر فضای کم از درب اتوبوسی استفاده می شود. درب کابین اتوبوسی از 4 لته تشکیل شده است که به صورت سانترال می باشد و از وسط باز شده در کناره های کابین جمع می شود یعنی وقتی در باز هست شما در داخل کابین آن را خواهید دید. یکی از ایرادات این نوع درب اشغال بخشی از فضای آستانه ورودی کابین هنگام باز و بسته شدن آن است. استفاده از درب اتوبوسی همان طور که گفتیم در ساختمان هایی با فضای کم و یا در راهروهای باریک توضیه می شود. این محصول نسبت به سایر دربهای کابین قدیمی تر است اما به دلیل نوع طراحی کاربردها و مزیت های خود را کماکان حفظ کرده است. شرکتهای زیادی در ایران درب اتوبوسی را تولید می نمایند که شرکت درب آلومین لیفت بهترین آنها می باشد. درب اتوبوسی آلومین لیفت در سایز های مختلف بازشو از عرض 50 تا 125 طراحی و تولید می شود و شرکت آسانسور افق نمایندگی فروش درب های آلومین لیفت را در غرب تهران داشته و آماده ارسال این درب ها به سراسر کشور می باشد.
درب سینوسی
کاربرد درب سینوسی دقیقا مشابه درب اتوبوسی می باشد. استفاده از درب سینوسی در ساختمان هایی با فضای کم و یا در راهروهای باریک توضیه می شود ولی نسبت به درب اتوبوسی محدودیت های کمتری دارد. مکانیزم درب سینوسی به صورت 4 لته طراحی شده و از وسط باز می شود ولی در موقع بازشدن، لته ها داخل چاهک قرار می گیرد یعنی مثل درب اتوبوسی از داخل کابین دیده نمی شود. درب سینوسی هم به صورت نیمه اتوماتیک و هم تمام اتوماتیک طراحی شده و مورد استفاده قرار می گیرد. در سیستم نیمه اتوماتیک برای طبقات از درب لولایی و برای کابین از درب سینوسی استفاده می شود ولی در سیستم تمام اتوماتیک برای هر دو (طبقه و کابین) از درب تمام اتوماتیک سینوسی استفاده می شود. شناخته شده ترین شرکت تولید کننده درب های سینوسی، شرکت سماتک روانکار می باشد. سفارش درب های سینوسی نیمه و تمام اتوماتیک در سایزهای 70-80-90 در شرکت آسانسور افق پذیرفته شده و به سراسر کشور ارسال می شود.
درب های منحنی
درب های منحنی که معمولا به صورت سانترال تولید می شوند به دلیل طراحی خاص و زیبایی که دارد، حتی به عنوان یکی از مدل های منحصر به فرد درب ها نیز شناخته می شود. این درب ها به صورت تمام شیشه یا همراه با فریم استیل تولید می شوند. درب های منحنی بیشتر در ساختمان های لوکس و پروژه های خاص مورد استفاده قرار می گیرد. جلوه ای که درب های منحنی به این ساختمان ها می دهند، سبب بهبود زیبایی و جلوه بهتر دکوراسیون آن می شود. همین طور تاثیر بسزایی در رضایت افراد هنگام استفاده از آن دارد.
درب های شیشه ای منحنی بیشتر مواقع روی کابین های پانوراما (شیشه ای 360 درجه) نصب می شوند. درب های شیشه ای منحنی به دلیل اهمیت ایمنی، دارای استانداردهای خاص خود هستند، که نسبت به سایر درب ها سختگیری بیشتری برای آن اعمال می شود تا هنگام استفاده از آن و احتمال بروز هر حادثه ای، خطری مسافران داخل کابین را تهدید نکند. برج های بلند، و یا ساختمان های تجاری قسمت هایی هستند که بیشتر از این مدل درب ها استفاده می کنند چرا که به خوبی می توان منظره بیرون را به دلیل شیشه ای بون کابین آن مشاهد نمود.
سایز استاندارد درب های آسانسور
عرض درب های لولایی یا تمام اتوماتیک برای استفاده در انواع آسانسورها متناسب با نیاز کارفرما و طراح و همچنین متناسب با کاربردی که قرار است از آن داشته باشند، تولید می شود و معمولا 70، 80 و 90 سانتی متر می باشد و سایزهای بزرگتر از 90 را هم می توان استفاده کرد ولی به خاطر قوانین جدید سازمان استاندارد، درب کمتر از عرض 70 به خاطر اینکه ویلچر از آن رد نمی شود مورد استفاده قرار نمی گیرد. ارتفاع استاندارد برای تمام دربهای لولایی و اتوماتیک 200 سانتی متر می باشد ولی بنا بر درخواست کارفرما ارتفاع 210 و 220 و بالاتر هم به صورت سفارشی تولید می شود.
جنس درب آسانسور ها از چیست
در سالهای ابتدایی استفاده از آسانسور، برای ساختن درب ها از جنس چوب استفاده می شد. با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی، طراحان این صنعت اقدام به ساخت درب های آسانسور از جنس فلز کردند.
دلیل اصلی استفاده از فلز به جای چوب در ساخت درب های آسانسور غیر قابل اشتعال بودن درب های فلزی و عدم تاب برداشتن آنها طی گذر زمان بود.
امروزه انواع درب آسانسور لولایی و اتوماتیک از ورق فولادی سیاه یا روغنی و استیل ساخنه می شوند، البته در بعضی مواقع از لته های شیشه ای استفاده می شود.
کدام یک از این سیستم ها و مدل های درب را برای خرید خود انتخاب کنیم؟
تا به اینجا با درب آسانسور از جنبه های مختلف آشنا شدید اما سوال اصلی که برای بسیاری از افراد ممکن است پیش بیاید این است که از میان این همه تنوع سیستم، طرح و مدل کدام یک از درب ها مناسب ساختمان من است؟
نوع معماری و کاربری ساختمان، ظرفیت کابین، میزان فضای مورد نیاز، سلیقه افراد، میزان بودجه و… هر یک در انتخاب نوع درب برای ساختمان اثر گذار هستند. به طور مثال در ساختمان هایی که چاهک بزرگتری دارند بهتر است از درب های اتوماتیک به جای لولایی استفاده کنند. در حالت کلی امروزه استفاده از درب های اتوماتیک بیشتر از سایر درب ها است. بعد از آن نوبت به مدل های نیمه اتوماتیک می رسد که سهم قابل توجهی را به خود اختصاص داده اند. شما نیز می توانید با توجه به توضیحات داده شده، و البته مشورت با افراد کارشناس در این زمینه اقدام به خرید درب مورد نظر خود نمایید.
فروشگاه آسانسور افق نمایندگی فروش انواع درب های آسانسور معتبر ایرانی و خارجی:
برای اطلاع از لیست قیمت به روز درب های آسانسور به زیر مجموعه درب آسانسور مراجعه نمایید.
با مراجعه به لیست قیمت درب نوین سیستم در جریان قیمت به روز سایزهای مختلف این درب قرار بگیرید.
با روش استیل کردن درب آسانسور علاوه بر زیبایی درب ها، اسقامت و مقاومت آنها در مقابل هرگونه ضربه و فشار بالا می رود. استفاده از ورقه های متنوع استیل باعث جذابیت بالایی می شود. باز و بسته شدن درب های استیل با طرح های مختلف چشم هر بیننده ای را به خود جذب می کند. ورقه های استیل با ضخامت های گوناگون تولید می شوند. که برای هر مدل از ورقه ها ضخامت مشخصی تعیین شده است
از آنجایی که درب های آسانسور وظیفه حفظ امنیت و البته جنبه تزئینی در آسانسور دارند، باید از مواد مرغوب با ظاهری زیبا طراحی و ساخته شود.
مراحل استیل کردن درب آسانسور
در سال های گذشته از درب های لولایی چوبی در آسانسور استفاده می شد. اما امروزه بیشتر درب های آسانسور از مواد مرغوبتری همچون فولاد که استحکام بالایی در برابر ضربه و فشار دارد استفاده می شود. برای زیباتر شدن درب ها معمولا از روکش استیل بهره گیری می شود. پوشش استیل ظاهر بسیار زیبایی را برای درب ها به ارمغان می آورد. علاوه بر آن ورقه های استیلی که جهت پوشش درب ها بکار می رود نیز دارای مقاومت بالایی است. برای استیل کردن درب آسانسور باید مراحل مختلفی را طی نمود. مرحله اول گرفتن اندازه درب می باشد. این مرحله باید به صورت کاملا دقیق انجام شود.
در مرحله دوم نوع استیل باید تعیین و تهیه شود. مثلا ورقه های استیل ضدخش، طرح دار یا ساده با رنگ های متفاوت همچون طلایی، دودی، گندمی و … . در مرحله سوم اندازه درب را بر روی ورقه های استیل مشخص نموده و برش می زنیم. چهارمین مرحله باز کردن درب ها است. درب را از محل نصب جدا نموده و در مرحله پنجم درب را با ورقه های برش زده کاور می کنیم و بعد از آن چسب های کاور را پرس نموده و به مدت ۱۰ تا ۱۲ ساعت زیر پرس ملایم نگهداری می کنیم و در آخرین مرحله درب را نصب و تنظیم می نماییم.
نکات مهم در اجرای استیل کاری آسانسور چیست ؟
استیل کاری آسانسور به دلیل حساسیت که دارد باید به صورت تخصصی و توسط متخصصین روکش کار نصب شود. استیل کاری آسانسور دارای اصول فنی و نکات مهمی می باشد که رعایت آن در اجرای یک روکش کاری تمیز باید انجام شود .
- انتخاب نوع ورق استیل مورد نیاز از نوع با کیفیت
- اندازه گیری سطح موردنظر برای استیل کاری آسانسور
- خم کاری و برش کاری ورق های استیل با توجه به ابعاد اندازه گیری شده
- زیر سازی ورق های استیل بر اساس نوع و کیفیت ورق استیل
- نکته ی مهم در این مرحله دقت بالا در انجام فرایند نصب ورق های استیل می باشد به گونه ای که نباید هیچ گونه ضربه یا خط و خشی بر روی آن بیافتد. همچنین در محل اتصال به یکدیگر پیچ و پرچ و یا جوشکاری نباید قابل مشاهده باشد.
اجزای سازندهی درب آسانسور
دربهای آسانسور نیز مانند دیگر تجهیزات آسانسور از قسمتهای مختلفی تشکیل شده است. برخی از این قطعات در انواع دربهای آسانسور مشترک بوده و برخی دیگر تنها برای یک نوع خاص از درب مورد استفاده قرار میگیرد.
وظیفهی این قطعه در درب های آسانسور، جلوگیری از برخورد و ضربه شدید درب با قسمتهای کابین است. وجود این قطعه در سیستم درب آسانسور باعث نرمی و آرامی باز و بسته شدن درب آسانسور میشود.
این قطعه برای ایمنی درب آسانسور به کار گرفته میشود. به این صورت که هنگام رسیدن درب به طبقه قفل درب بر روی مگنت فشار ایجاد میکند و باعث باز شدن درب میشود. مگنت درب آسانسور از یک سیم پیچ مغناطیسی و یک اهرم و جک تشکیل شده است.
نقش این سنسور تشخیص وجود یا عدم وجود شی یا شخص در جلوی درب و همچنین لابهلای در آسانسور میباشد. در دو نوع پردهای و نقطهای وجود دارد. در صورت وجود شی این سنسور اجازه بسته شدن درب و در نتیجه اجازهی حرکت به آسانسور را نمیدهد
دربهای آسانسور نیز مانند دیگر تجهیزات آسانسور از قسمتهای مختلفی تشکیل شده است. برخی از این قطعات در انواع دربهای آسانسور مشترک بوده و برخی دیگر تنها برای یک نوع خاص از درب مورد استفاده قرار میگیرد.
وظیفهی این قطعه در درب های آسانسور، جلوگیری از برخورد و ضربه شدید درب با قسمتهای کابین است. وجود این قطعه در سیستم درب آسانسور باعث نرمی و آرامی باز و بسته شدن درب آسانسور میشود.
این قطعه برای ایمنی درب آسانسور به کار گرفته میشود. به این صورت که هنگام رسیدن درب به طبقه قفل درب بر روی مگنت فشار ایجاد میکند و باعث باز شدن درب میشود. مگنت درب آسانسور از یک سیم پیچ مغناطیسی و یک اهرم و جک تشکیل شده است.
نقش این سنسور تشخیص وجود یا عدم وجود شی یا شخص در جلوی درب و همچنین لابهلای در آسانسور میباشد. در دو نوع پردهای و نقطهای وجود دارد. در صورت وجود شی این سنسور اجازه بسته شدن درب و در نتیجه اجازهی حرکت به آسانسور را نمیدهد.
محل قرارگیری این قطعه در بالا یا پایین کابین در امتداد ریل راهنما است. وظیفهی کفشکها هدایت درب برای باز یا بسته شدن است. کفشک لغزشی، ثابت و غلطکی از انواع کفشکهای درب آسانسور میباشد.
اجزای درب آسانسور:
دربهای آسانسور، متشکل از برخی تجهیزات هستند که در ادامه به معرفی و بررسی برخی از آنها خواهیم پرداخت:
قطعاً برایمان قابل درک است که باز بودن و یا قفل نبودن درب آسانسور در حین حرکت کابین، بسیار خطرآفرین خواهد بود .
خطراتی که ممکن است جبرانناپذیر باشد. به همین منظور قفلی برای دربهای آسانسور طراحی میشود تا از خطرات احتمالی جلوگیری شود و سلامت مسافرین تضمین گردد.
لازم به ذکر است که قفلی که برای درب طراحی میشود، به تابلو
فرمان متصل است و زمانی که درب کابین دقیقاً مقابل درب طبقه قرار گیرد، تابلو فرمان دستور باز شدن قفل را صادر میکنند تا درب برای مسافرین باز شود. بعد از ورود به کابین و بسته شدن درب و انتخاب طبقه، مجدداً تا رسیدن به طبقۀ موردنظر درب قفل میماند.
از نکات بسیار مهم در خصوص درب آسانسورها آن است که درب تمامی طبقات بهجز درب طبقهای که کابین مقابل آن قرار دارد ،بسته میباشد و قفل میباشد. کمان درب کابین وظیفه دارد تا هنگامی که درب کابین دقیقاً مقابل درب طبقه قرار گرفت ،قفل درب را آزاد کند تا درب باز شود.
کنتاکت، اجزایی است که هم بر درب طبقه و هم بر درب کابین
نصب میگردد. این اجزا بعد از انتخاب طبقۀ مقصد و قبل از حرکت کابین به ما این اطمینان را میدهد که درب بهطور کامل بسته میباشد.
این اجزا بهعنوان آرامبند درب، در قسمت بالایی دربهای لولایی نصب میگردند. این وسیله کمک خواهد کرد تا درب آسانسور بهآرامی بسته شود و هرچقدر هم که شما درب را باقدرت فشار دهید و ببندید، این وسیله از محکم بسته شدن درب جلوگیری خواهد کرد. از طرفی دیگر این وسیله فشاری بر روی در وارد خواهد کرد که بهطور کامل بسته شود تا از خطرات جدی و جبرانناپذیر جلوگیری شود.
همانطور که گفته شد از این ابزار برای دربهای لولایی مورداستفاده قرار خواهد گرفت. پس طبیعتاً برای دربهایی با عرضی بیش از 120 سانتیمتر که از دو لنگه بهکار گرفته میشود، از دو دیکتاتور برای نصب بر روی دربها مورداستفاده قرار خواهد گرفت.
ایرادات دربهای آسانسور:
درب آسانسور نیز مانند تمامی لوازم و تجهیزات دیگر، مستهلک میشود .اما موضوع بسیار مهم در خصوص آسانسورها آن است که درب آنها جزء استهلاکپذیرترین بخشهای آسانسورها است که سبب بروز خرابی خواهد شد. در ادامه به برخی از این خرابیها اشاره خواهیم کرد:
از مواردی که ممکن است برای درب آسانسورها اتفاق بیفتد و همچنین بسیار خطرآفرین میباشد ،بسته نشدن دربهای اتوماتیک است که ممکن است به دلیل خرابی موتور درب باشد. به یاد داشته باشید که همیشه چک کنید که چیزی مانع از بسته شدن درب نشود.
یکی دیگر از خرابیهایی که ممکن است برای درب آسانسورها رخ دهد، باز ماندن درب در حین حرکت است که جزء خطرناکترین خرابیهای درب محسوب میشود. این خرابی اکثراً به علت خرابی قفل درب رخ خواهد داد.
از دیگر مواردی که ممکن است سبب بروز خرابی شود ،ایجاد مشکل در دیکتاتور است؛ زیرا ممکن است موجب عدم بسته شدن صحیح درب لولایی شود.
در مانند تمام قطعات سازنده آسانسور به مرور زمان مستهلک می شود. در واقع بیشتر خرابی های آسانسور هم مربوط به درب آن است. در این مقاله به بعضی خرابی های رایج درب ها اشاره میکنیم .
درب اتوماتیک بسته نمی شود: احتمالا مشکل از موتور درب اتوماتیک است. همچنین دقت کنید چیزی در سر راه بسته شدن آن نباشد.
درب لولایی به طور کامل بسته نمی شود: احتمالا مشکل از دیکتاتور آرام بند درب است و نیاز به سرویس دارد.
موقع حرکت آسانسور هم درب باز می ماند: این مورد بسیار خطرناک است و بلافاصله باید برای رفع آن اقدام نمود. این اتفاق معمولا به دلیل خرابی قفل می باشد
قفل درب آسانسور آسانسور: باز بودن در آسانسور در حین حرکت بسیار خطرناک میباشد. در آسانسور های استاندارد درب همه طبقات بجز در طبقه ای که کابین روبروی آن قرار دارد باید بسته باشد. قبل از شروع به حرکت کابین ، تابلو فرمان دستور بسته شدن درب های باز را صادر می کند. وجود قفل درب آسانسور باعث می شود مطمئن باشیم هیچ دربی حین حرکت باز نمی شود. قفل درب آسانسور یکی از اجزای سری ایمنی نیز می باشد که این قفا آسانسور بسیار برای امنیت اسانسور ها مهم است.
کنتاکت درب طبقات و کابین: کنتاکت درب یکی دیگر از اجزایی است که روی دربها نصب می شود تا قبل از حرکت کابین آسانسور مطمئن شویم در ها بسته است.
کمان درب کابین آسانسور: همانطور که در بالا اشاره کردیم درب همه طبقات بجز درب طبقه ای که کابین روبروی آن قرار دارد باید بسته باشد. کمان مکانیکی درب وظیفه دارد در زمان توقف کابین روبروی طبقه مقصد قفل درب را آزاد کند.
021-66803528
تلفن همراه-واتساپ-تلگرام: 09128599265