ریل آسانسور

ریل آسانسور

                     ELEVATOR GUIDE RAILE   
 

تصور زندگی در جهان امروزی با ساختمان‌ های بلند بدون وجود آسانسور ممکن نیست. آسانسورها در انواع گوناگون که بی‌وقفه افراد و اشیاء را بین طبقات جابجا می‌کنند، معماری ساختمان‌ها را متحول ساخته و امکان ساخت برج‌ های بلند مرتبه را فراهم کرده‌اند. کارکرد بی‌ نقص و ایمن آسانسورها تنها با استفاده از قطعات با کیفیت و نصب دقیق آنها میسر می‌ شود. آسانسورها در انواع گوناگون و از قطعات مختلفی تشکیل شده اند که لازم است هر کدام از این قطعات از کیفیت بالایی برخوردار بوده و همچنین از مهندسی دقیق در نصب آنها بهره برد.

آسانسور از قطعات مختلفی مانند ریل آسانسور، درب آسانسور، کابین آسانسور، موتور آسانسور، تابلو فرمان، شستی آسانسور، سیم بکسل، متعلقات ریل آسانسور، قطعات مکانیکی و قطعات راه اندازی آسانسور تشکیل شده اند.

ریل آسانسور چیست؟

ریل آسانسور از مهم ترین و اساسی ترین قطعات آسانسور می باشد. اولین مرحله در نصب آسانسور بعد از آهن کشی، نصب ریل و درب می باشد. جنس ریل آسانسور از فولاد سخت بوده و با سطح مقطعی به شکل T معمولا در شاخه های 5 متری تولید می شوند. برای هدایت و حفظ ایمنی کابین آسانسور و وزنه تعادل از ریل های آسانسور استفاده می شود که اصطلاحاً به آن ریل راهنما نیز گفته می شود. ریل های راهنما بر روی دیواره چاهک آسانسور نصب می شوند.

اولین مرحله نصب آسانسور نصب ریل و درب آسانسور می باشد. برای مشاهده قیمت، طرح و مشخصات فنی درب لولایی به لینک انواع درب لولایی آسانسور مراجعه نمایید.

فروشگاه افق آسانسور مرکز فروش قطعات آسانسور، انواع مختلف قطعات آسانسور به خصوص ریل آسانسور را در برندهای مختلف اروپایی، چین و ترک مانند ریل مونته فرو، ریل ساورا، ریل چیلیک و ریل MF چین و در سایز های مختلف را با قیمت مناسب به سراسر کشور عرضه می نماید.

 

وظیفه ریل آسانسور:

به صورت کلی ریل ها وظیفه دارند تا کابین آسانسور و کادر وزنه را در مسیر اصلی حرکت خود هدایت کنند. اما تنها هدایت کابین و کادر وزنه و تعیین خط حرکتی جزو وظایف این قطعه نیست بلکه این قطعه دارای وظایف مهم دیگری نیز می باشند، که به شرح ذیل می باشند:

  • هدایت کابین و وزنه تعادل در حرکت عمودی آسانسور
  • به حداقل رساندن حرکت افقی کابین
  • مقاومت در برابر نوسانات کابین ناشی از نیروهای خارج از مرکز
  • امکان توقف کابین در هنگام فعال شدن مکانیزم ترمز ایمنی (پاراشوت)

یکی از کاربردهای اصلی ریل در زمان سقوط کابین آسانسور می باشد که کابین در حال سقوط، توسط سیستم ترمز (پاراشوت آسانسور) متوقف می شود. در این زمان است که اهمیت مقاومت و استحکام ریل های آسانسور دیده می شود و بسیار مهم است تا در زمان سقوط، کابین آسانسور منحرف نشده و مانع از خارج شدن کابین از مسیر شود. در استفاده از ریل در ساخت آسانسور باید دقت داشت که ریل ها از سطح صاف برخوردار بوده و هیچ گونه پیچ خوردگی یا انحنایی نداشته باشند. جنس ریل های استفاده شده از کیفیت بالایی باید برخوردار باشند.

نحوه انتخاب ریل آسانسور

موارد موثر در نحوه انتخاب ریل آسانسور مناسب برای کابین و وزنه تعادل آسانسور:

  • ظرفیت کابین آسانسور
  • ارتفاع آسانسور
  • سرعت آسانسور

موارد بالا از هم جدا نبوده و برای انتخاب ریل مناسب برای نصب آسانسور هر سه مورد بالا باید با هم مورد بررسی قرار گیرد.

شما می‌توانید با مراجعه به سایت افق لیفت (OFOGH LIFT.COM) با قیمت و مشخصات فنی انواع ریل های آسانسور سرد و ماشین کاری شده در سایز های T5-T9-T16-T127 و در برندهای مختلف ایتالیا، اسپانیا، چین و ترک آشنا شده و اقدام به خرید ریل نمایید. در افق آسانسور به شما کمک می‌کنیم تا کلیه قطعات مورد نظر آسانسور را مانند ریل، درب، موتور، تابلو، کابین و لوازم مکانیک و راه اندازی را با قیمت مناسب و راهنمایی‌ های کارشناسان ما در این زمینه تهیه کنید و یک خرید ضمانت شده را تجربه کنید.

انواع ریل آسانسور بر مبنای روش ساخت:

برای مشخص نمودن روش های ساخت ریل های راهنما از پسوند های ذیل استفاده می شود:

  • پسوند A/ ساخت ریل به روش کشش سرد: ریل های سرد جهت استفاده در آسانسورهای معمولی تا سرعت 1.6 متر بر ثانیه و تعداد طبقات و ترافیک کم مورد استفاده قرار می گیرند. استفاده از ریل های سرد در سرعت و ارتفاع های بالا مناسب نیست چرا که دارای حرکت نرمی نبوده و تکان های زیادی دارند و دلیل این اتفاقات تلورانس بالاتر در صافی ریل ها می باشد.
  • پسوند B/ ساخت ریل به روش ماشین کاری: از این ریل ها جهت استفاده در سرعت های بیشتر از 1.6 متر بر ثانیه و تعداد طبقات بالا استفاده می شود. این ریل ها سطح صاف و صیقلی و حرکت نرم تری دارند. در این روش بعد از انجام نورد کاری برای اینکه سطح ریل صیقلی و صاف باشد به کمک ماشین کاری لایه هایی را از روی ریل بر می دارند.
  • پسوند BE/ ساخت ریل به روش ماشین کاری با سرعت بالا: به این ریل ها اصطلاحا دوبار ماشین کاری شده می گویند. از این مدل ریل در سرعت های بالاتر از 2.5 متر بر ثانیه و ساختمان هایی که طبقات زیاد دارند استفاده می شود.

ساخت ریل های راهنمای مورد استفاده در صنعت آسانسور بر اساس استاندارد بین المللی ISO 7465 بوده و به تولید کنندگان مجوز تولید ریل های سرد با دو روش، ماشین کاری و همچنین کشش سرد را می دهد. براساس استاندارد بین المللی آسانسور، ساخت ریل های آسانسور بدین شرح است که حداکثر و حداقل مقاومت فولادی در ریل هایی با مقطع T به ترتیب 520 و 370 نیوتن بر متر مربع می باشد.
فرآیند تولید ریل های ماشین کاری بدین صورت می باشد که پس از فرآیند نورد جهت صیقلی و یک دست شدن سطح نهایی ریل ها، به وسیله ماشین کاری لایه هایی از روی ریل برداشته می شود. نکته مهم این است که نمی توان ریل های تولید شده توسط هر یک از روش ها را نسبت به هم دیگر برتر دانست.

در فرآیند تولید محصولات فولادی، شمس فولادی به روش های ذیل به اشکال گوناگون تبدیل می شود:
فولاد کشش
به واسطه نیروی کششی فلز از درون قالب خارج می شود در این روش شکل دهی فولاد در اندازه های مورد نظر با تلورانس بسیار کمتری انجام می شود. محصول نهایی نسبت به روش نورد، سخت تر بوده و همچنین دارای مقاومت کششی و فشاری بالاتری می باشد.
نورد (به روش های گرم و سرد) در صنعت آسانسور
از میان دو غلطک شمس فولادی را عبور می دهند. در روش نورد سرد، فولاد به دمای ۷۰۰ درجه رسیده و همچنین در روش ماشین کاری یا به اصطلاح گرم، فولاد به دمای ۵۰ تا ۱۰۰ درجه بالاتر از نقطه تبلور مجدد فولاد می رسد. کشش به طور معمول در دمای محیط انجام شده و ضخامت و سطح مقطع محصول نهایی با توجه به خواص مورد نیاز، پس از فرایندهای شکل دهی متفاوت خواهد بود. در این روش ها بایستی با توجه به خواص گرمایی فولاد مورد استفاده، قبل از فرآیند شکل دهی و سرد شدن فولاد، ابعاد سطح مقطع تخمین زده شود.
شمش فولادی به وسیله نورد به شکل سپری در آمده و به دو روش ماشین کاری یا کشش سرد به محصول تبدیل می شوند. دو فرایند ماشین کاری و کشش سرد شامل مرحله پرداخت یا Finishing می باشند که در دمای محیط انجام شده و پایه پروفیل T شکل مورد استفاده هر دو، به یک روش تولید می شود. در ساخت ریل به روش کشش سرد به دلیل وجود فشار و تغییر ساختار مولکولی، مقاومت فشاری و کششی در محصول نهایی بیشتر شده و ناهمواری های بسیار و برجستگی هایی روی ریل باقی می ماند که آنها را برای سرعت های پایین مناسب تر می سازد. ریل های ماشین کاری شده سطح صیقلی تری نسبت به ریل های ساخته شده به روش کشش سرد دارند به طوری که در سرعت های بالا حرکت نرم تری را فراهم می سازد.
ریل آسانسور تولید شده به روش کشش سرد دارای افزایش طول متفاوتی بوده در نتیجه موجب بروز تنش سه بعدی در ریل تولیدی می شود. عملیات تنش گیری در سطح مقطع های بزرگ دشوار می باشد. بنابراین بایستی برای تولید ریل با سطح مقطع های بزرگ از روش ماشین کاری استفاده نمود. استفاده از ریل های آسانسور تولید شده به روش کشش سرد به علت داشتن تلورانس بالاتر در صافی ریل ها، در سرعت و ارتفاع بالا به دلیل تکان های زیاد و کاهش نرمی حرکت مناسب نمی باشد. در روش های ماشین کاری و همچنین کشش سرد از فولاد های متفاوتی جهت تولید ریل استفاده می شود. در روش ماشین کاری از فولاد 430B و در روش کشش سرد از فولاد 360B که به ترتیب معادل St44 و St37 می باشند استفاده می شود. فولاد به کار رفته جهت تولید ریل به روش کشش سرد گران تر بوده و به علت بالا بودن سرعت فرآیند کشش سرد، می توان از ضایعات تولیدی، جهت تولید ریل های آسانسور با مقاطع کمتر (T5-T9 ) که در ارتفاع و سرعت های کمتر کاربرد دارند، به صرفه تر می باشد.
فرآیندهای لایه برداری و کشش سرد به شرح ذیل می باشند: لایه برداری عبارت است از ماشین کاری ریل با برداشتن لایه از زبانه آن و کشش سرد عبارت است از کشیدن مواد خام تا جایی که ساختار آن تغییر کند.

تفاوت ریل آسانسور نورد سرد و ماشین کاری شده:

  • تیغه ریل: در ریل آسانسور ماشین کاری شده روی تیغه ریل رده های ماشین کاری به عمق حدودا 2 میلیمتر در سرتاسر تیغه ریل وجود دارد اما در ریل نورد سرد تیغه ریل بدون ماشین کاری بوده و یکنواخت است و روی آن برجستگی های ریزی وجود دارد که عمق کمتری دارند.
  •  سختی: سختی تیغه ریل های ماشین کاری شده در حدود 130 برینل است در حالیکه سختی تیغه ریل های نورد سرد در حدود 200 برینل می باشد. از لحاظ کارایی و عملکرد هیچ تفاوتی با هم ندارند فقط پس از پاراشوت کردن آسانسور، ریل ماشین کاری شده آسیب بیشتری خواهد دید.
  • عمر مفید: ریل های نورد سرد با توجه به اینکه سختی بالاتری نسبت به ریل های ماشین کاری شده دارند، دارای عمر بیشتری نسبت به ریل های نورد گرم بوده و قیمتشان گرانتر می باشد ولی در سرعت بیشتر و ارتفاعات زیاد از ریل های ماشین کاری شده باید استفاده کرد.

نکته ای که اکثراً به اشتباه آن را بیان می کنند این است که ریل ماشین کاری شده (اصطلاحا نورد گرم) اصلاً عملکرد خوبی ندارد و نیز از لحاظ امنیتی خصوصاً هنگام پاراشوت مشکل ایجاد خواهد کرد. اما باید بگوییم که اصلا اینگونه نیست.

بحث نورد سرد و گرم فقط در رابطه با ریل های کابین T9) T70) می باشد. به این دلیل که ریل های کوچکتر، همگی نورد سرد هستند و ریل های بزرگتر، تولید هر کارخانه ای در هر گوشه ای از جهان که باشند، همگی ماشین کاری (نورد گرم) هستند، حتی ریل های تولیدی شرکتهای بزرگ اروپایی مانند ریل مونته فرو و ریل سوپر ساورا.

مشخصات فنی انواع ریل آسانسور  

 

انواع سایز ریل آسانسور و کاربرد آن        

  • ریل T5: ریل های T5 برای آسانسورهایی با ارتفاع کمتر از 15 متر، سرعت آسانسور حداکثر 1 متر بر ثانیه و ظرفیت آسانسور حداکثر 4 نفر مناسب می باشد.
  • ریل T9: ریل های T9 برای آسانسورهایی با ارتفاع کمتر از 30 متر، سرعت آسانسور حداکثر 1.2 متر بر ثانیه و ظرفیت آسانسور حداکثر 7 نفر مناسب می باشد.
  • ریل T16: ریل های T16 برای آسانسورهایی با ارتفاع بین 30 متر تا 50 متر، سرعت آسانسور حداکثر 1.6 متر بر ثانیه و ظرفیت آسانسور حداکثر 12 نفر مناسب می باشد.
  • ریل T127: ریل های T127 برای آسانسورهای با ارتفاع بیش از 50 متر، سرعت آسانسور بیش از 1.6 متر بر ثانیه و ظرفیت آسانسور بالاتر از 12 نفر مناسب می باشد.

زمان انتخاب ریل آسانسور، مقاومت و استحکام ریل انتخاب شده از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است زیرا در صورت وارد شدن نیرو بر ریل آسانسور باید از کم ترین میزان پیچش و کمانش برخوردار شود. همچنین باید به صورت کاملا صاف بر روی تیغه قرار بگیرد. از دیگر ویژگی های یک ریل آسانسور مناسب می توان به مناسب بودن ارتفاع، سرعت و ظرفیت آن اشاره کرد که طبق معیارهای اصلی و مشخصات فنی متناسب با نوع کابین از انواع مختلف ریل استفاده می شود.

انواع ریل آسانسور نورد سرد و ماشین کاری شده در سایزهای T45-T5-T9-T16-T125-T127 در برندهای مختلف ریل مونته فرو ایتالیا، ریل سوپر ساورا اسپانیا، انواع ریل ترک مانند ریل چیلیک، ریل ترکعلی و آیگون و ریل آسانسور MF چین در فروشگاه آسانسور افق همراه انواع درب های لولایی و اتوماتیک و انواع موتور آسانسور و کابین آسانسور و ... خدمت هموطنان عزیز آماده ارسال به سراسر کشور می باشد.  

جهت سفارش ریل آسانسور و متعلقات آن با شماره های 02166803238-02166803528 تماس بگیرید و یا به شماره 09128599265 در پیام رسانهای واتساپ و روبیکا و تلگرام پیام دهید.

نحوه نامگذاری ریل آسانسور:

در کشورمان و در بین فروشندگان و مصرف کنندگان مرسوم است که ریل های آسانسور را با افزودن ضخامت تیغه آنها به T نامگذاری می کنند اما چنین چیزی فقط در کشور ما مرسوم است و در کشورهای دیگر اینگونه نیست و به نحوه دیگری ریل ها را نامگذاری می کنند. بدین صورت که پهنای پشت ریل را بر حسب میلیمتر به T اضافه می نمایند این نحوه نامگذاری در تمام جهان به صورت استاندارد بین المللی است و مصرف کنندگان با مشاهده نام ریل متوجه خواهند شد که ضخامت تیغه آن و یا ارتفاع تیغه چقدر است.

نکاتی در مورد نصب ریل آسانسور

قبل از نصب ریل های آسانسور، ابتدا باید چاه آسانسور شاقول شده و اندازه های آن مطابق با نقشه های طراحی شده تعیین و مشخص شود. در ابتدا و انتهای هر ریل آسانسور 4 سوراخ جهت اتصال به یکدیگر وجود دارد. هر ریل توسط یک عدد پشت بند و 8 عدد پیچ به یکدیگر متصل می‌ شوند. جهت متصل کردن ریل به چاه آسانسور، از انواع براکت آسانسور استفاده می شود. در نهایت برای اتصال براکت به ریل آسانسور، انواع لقمه آسانسور مورد استفاده قرار می گیرد. تمامی این اتصالات به وسیله پیچ و مهره ها صورت می گیرد. جنس این تجهیزات از آلیاژهای فولاد و چدن می باشد و باید از استحکام و مقاومت بالایی برخوردار باشند. جوشکاری ریل‌ ها به یکدیگر، یا براکت ها به ساختمان مجاز نمی باشد. ریل های آسانسور باید به گونه ای نصب گردد که تیغه اصلی دو ریل کاملا روبروی هم بوده و زاویه بین آانها ۱۸۰ درجه باشد. ریل‌ های راهنما باید به گونه‌ای به براکت‌ ها متصل شوند که در صورت نشست ساختمان، فاصله ایجاد شده قابل جبران باشد. ریل‌ ها در محل اتصال به یکدیگر باید در یک‌ راستا قرار داشته و در محل بند ریل ها جلو یا عقب نباشند در غیر این صورت در زمان حرکت کابین آسانسور در محل بند ریل ها تکان و ضربه ای احساس می شود. این موضوع با سرعت آسانسور نسبت مستقیم دارد بدین معنی که هر چه سرعت آسانسور بیشتر باشد باید دقت در نصب ریل آسانسور بیشتر شود.

به عنوان مثال خطای نصب ریل تا حدود 2 میلیمتر در سرعت های زیر 0.6 متر بر ثانیه نا محسوس بوده و در سرعت 1 متر بر ثانیه خطای آن قابل حس است و در سرعت بیش از 1.6 متر بر ثانیه برای مسافرین آسانسور نگران کننده و خطرناک خواهد بود. برای این کار از ابزاری بنام ساعت ریل استفاده می شود و یا شابلونی برای آن طراحی می نمایند.

هنگام نصب ریل ها طبق مقررات، طول اولین ریل باید طوری باشد که محل اتصال دو ریل به براکت ها برخورد نکند یا زیر آنها قرار نگیرد. زیرا انبساط طولی ریل ها در تابستان و زمستان یا در حین حرکت کابین باعث می شود تا ریل منبسط شوند. به دلیل آنکه نمی توان براکت ها را جابجا کرد چون ابتدا براکت ها نصب شده اند، لازم است در ابتدای ریل گذاری آسانسور در محاسبه انتخاب اولین ریل بیشتر دقت شود. همچنین طبق دلایل ذکر شده، شروع اولین ریل گذاری همیشه با ریل کوتاه انجام می شود.

یکی دیگر از اجزا مهم ریل ها پشت بند ریل آسانسور می باشد. پشت بند صفحه ای فولادی صاف با 8 سوراخ است که دو ریل را به هم متصل می کند. برای هر شاخه ریل یک عدد پشت بند (fishplate) جهت اتصال به شاخه بعدی در نظر گرفته شده است، سایزهای پشت بند منحصرا برای همان نوع ریل می باشد و پشت بند ریل های T5-T9-T16-T127 قابل نصب بر روی یکدیگر نیستند. تراز بودن سطح پشت بند با ریل و محکم بودن آن بسیار مهم است. کم بودن استحکام پشت بند و نازک بودن آن تاثیر مستقیم بر حرکت آسانسور دارد. قبل نصب پشت بند باید سطح ریل تمیز شده باشد تا از درستی اتصال پشت بند به سطح ریل اطمینان حاصل گردد. برای تمیزکاری سطح ریل اسانسور از سنباده می توان استفاده کرد. استفاده از ماشین آلات برای صاف کردن سطح ریل می تواند باعث آسیب جدی به ریل شود.

قطعه مهم دیگر در هنگام نصب ریل براکت ها هستند. براکت برای نصب ریل به دیوار می باشد. در زمان نصب براکت و ریل باید فضای کافی برای انبساط و انقباض ریل ها و نشست کردن ساختمان وجود داشته باشد.

در هنگام نصب ریل و پشت بند ها موارد زیر در هنگام نصب باید رعایت شوند:

  • ریل آسانسور و پشت بند باید به صورت موازی نصب شوند.
  • ریل اسانسور و پشت بند ها باید به صورت عمودی نصب شوند.
  • ریل آسانسور و پشت بندها در یک صفحه قرار گیرند.

در صورت رعایت نکردن موارد فوق، اتفاقات زیر ممکن است پیش بیاید:

  • اگر ریل های آسانسور به صورت عمودی نصب نشوند فشار اضافی بر روی ریل آسانسور، کفشک آسانسور و کابین آسانسور وارد می شود. کیفیت حرکت آسانسور پایین آمده و در طول حرکت آسانسور تکان های اضافه خواهیم داشت.
  • در صورت شاقول نبودن آهن کشی و ریل آسانسور در چاهک (موازی نبودن ریل های آسانسور) ممکن است که در فاصله بین طبقه اول تا آخر حرکت، فاصله نصب ریل ها تغییر کرده و کابین در طول مسیر دچار لرزش و یا گیر کردن در طول مسیر شود.
  • در صورت عقب و یا جلو بودن ریل در سر بند اتصال، به دلیل خوردگی کفشک کابین آسانسور، از طول عمر آن کاسته می شود که این خود باعث سر و صدای زیاد در طول حرکت اسانسور می شود.

برای فیکس کردن ریل های آسانسور به سازه آهنی چاه آسانسور از براکت ها و لقمه ها استفاده می شود. براکت های ریل و براکت های وزنه تعادل با هم متفاوت هستند. برای ریل ها از براکت اوتیسی و برای وزنه تعادل از براکت نبشی استفاده می شود. البته انتخاب براکت ها بستگی به سایز ریل ها دارد و هر براکت نیز توسط دو لقمه ریل را نگه می دارد.

در دو سر ریل ها یک زبانه و یک شیار (نری و مادگی) وجود دارد که در زمان نصب به هم چفت می شوند. در محل اتصال دو ریل به یکدیگر باید قسمت نر و مادگی ریل ها به صورت کامل به یکدیگر اتصال داشته باشند در غیر اینصورت باعث خوردگی لنت کفشک ها می گردد. ریل اولی که در چاه نصب می شود را ریل پایه (KING) می گویند.

وظیفه اصلی ریل های راهنمای آسانسور هدایت کابین و قاب وزنه در آسانسور بوده و وظیفه دوم ریل ها، مهار کابین آسانسور هنگام پاراشوت (ترمز اضطراری کابین) می باشد بطوریکه وزن کل کابین و متعلقات آن به ریل های راهنمای کابین منتقل می گردد.

متعلقات ریل آسانسور:

  • پشت بند ریل: پشت بند صفحه ای از جنس فولاد است که توسط پیچ و مهره دو ریل آسانسور را به یکدیگر متصل می‌کند.

پشت بندها هم سایز ریل بوده و همراه با ریل آسانسور به فروش می رسند.      

  • براکت آسانسور: براکت قطعه فلزی می باشد که وظیفه آن اتصال سازه به ریل آسانسور می‌ باشد.

بسته به نوع ریل، براکت مخصوص آن باید استفاده شود. براکت معمولا در دو نوع اصلی وجود دارد:     

  1. براکت وزنه
  2. براکت کابین
  • لقمه آسانسور: لقمه ها قطعات فلزی هستند از جنس فولاد یا چدن که برای اتصال ریل به براکت به کار گرفته می شوند. 

سایز لقمه ها بستگی به سایز ریل استفاده شده در آسانسور شما دارد. انواع لقمه به شرح ذیل می باشد.

  1. لقمه T5
  2. لقمه T9
  3. لقمه 16
  • پیچ و مهره ها: پیچ و مهره ها برای اتصال پشت بند و براکت و لقمه به ریل آسانسور به کار گرفته می شوند.

پیچ و مهره ها معمولا در سه سایز ذیل می باشند:

  1. پیچ و مهره 8
  2. پیچ و مهره 10
  3. پیچ و مهره 12

لقمه‌ ها اجزای مهمی در سیستم آسانسور هستند که نقش اتصال‌ دهنده ریل به براکت را بر عهده دارند. لقمه‌ ها بسته به نوع و طراحی آسانسور، از جنس‌ های مختلفی ساخته می‌شوند و انواع گوناگونی دارند.

استفاده از لقمه در اتصال ریل و براکت آسانسور دلایل متعددی دارد که از جمله مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

اول اینکه لقمه‌ ها اجازه انبساط و انقباض طبیعی ریل‌ ها را در شرایط مختلف آب و هوایی و دمایی فراهم می‌کنند. با توجه به تغییرات دما، ریل‌ ها ممکن است مقداری منبسط یا منقبض شوند که لقمه‌ ها این امکان را به آنها می‌دهند تا از ایجاد تنش‌های شدید جلوگیری کند.

دوم اینکه لقمه‌ ها با ایجاد یک اتصال انعطاف‌ پذیر از وارد شدن تنش و فشار بیش از حد به ریل‌ ها و براکت‌ ها جلوگیری می‌کنند. با گذشت زمان و استفاده مکرر از آسانسور در صورت عدم وجود لقمه، تنش‌های زیادی به سازه آسانسور وارد می‌شود. بنابراین با استفاده از لقمه می‌توان از بروز مشکلاتی مثل خرابی زودرس، شکستگی و ترک‌ خوردگی اجزای آسانسور جلوگیری کرد.

نکته مهم: متعلقات ریل آسانسور اگر آبکاری شده باشند بهتر است.

 جدول محاسباتی ریل های وزنه و کابین و متعلقات بر اساس طبقات آسانسور

برای مشاهده لیست قیمت صفر تا 100آسانسور به لینک لیست قیمت آسانسور 3 توقف، لیست قیمت آسانسور 4 توقف و لیست قیمت آسانسور 5 توقف مراجعه نمایید.

 

قطعات مرتبط با ریل آسانسور

  • کفشک آسانسور

یکی از قطعاتی که باعث می شود تا امکان لغزش کابین و وزنه تعادل بر روی ریل امکان پذیر باشد، کفشک آسانسور می باشد. در واقع کفشک را می توان یکی از مهم ترین قطعات آسانسور نامید. کفشک ها در دو نوع اصطکاکی و لغزشی طراحی و تولید می شوند. با توجه به خصوصیات کفشک، کیفیت و راحتی حرکت کابین بر روی ریل فراهم می شود تا بدون هیچ مشکل و یا لرزشی بر روی ریل آسانسور حرکت کند. انتخاب کفشک مناسب در زمان راه اندازی سیستم آسانسور بسیار با اهمیت است. مدل کفشک باید بر اساس نوع مکانیزم حرکتی و سایر اجزای آسانسور انتخاب و نصب شود تا بتواند کارایی لازم را در زمان استفاده داشته باشد. در صورت عدم موازی بودن ریل ها ارتعاش ایجاد شده و با عبور از نقطه ضعیف ریل، نیرویی به موتور آسانسور وارد خواهد شد. محل لبه ریل ها به هم باید در یک راستا باشد در غیر اینصورت با ایجاد ارتعاش کابین در زمان عبور از نقطه ضعیف، به کفشک ها نیرو وارد شده و باعث خوردگی آنها می شود. جنس کفشک ها معمولا از چدن و فولاد بوده و نیز دارای انواع لنت تفلون یا لنت ژله ای می باشند. لنت کفشک باید از مقاومت و استحکام بالایی در برابر خوردگی در اثر اصطکاک بر روی ریلها باشد. با استفاده از کفشک های نامرغوب، با افزایش تلورانس، حرکت سطح کابین در جهت عقب و جلو همچنین چپ و راست را شاهد خواهیم بود. این وضعیت باعث به هم ریختگی تنظیمات آسانسور مخصوصا درب ها می شود.

  • پاراشوت آسانسور

پاراشوت یا ترمز آسانسور قطعه ای مکانیکی می باشد که در زیر یا بالای کابین آسانسور نصب می شود.

وظیفه پاراشوت آسانسور نگه داشتن کابین آسانسور در صورت افزایش سرعت غیرمنتظره و سقوط آن می باشد.

  • شابلون

یکی از موارد مورد استفاده هنگام نصب ریل ها استفاده از شابلون می باشد. از شابلون می توان به جای ساعت ریل نیز استفاده کرد. در ساخت شابلون ها از نبشی های صنعتی شماره 5 و 6 بهره می برند. هنگام استفاده از آن ها نیز شابلون ها را به دو قسمت تیغه ریل به شکل ثابت متصل می کنند تا مانع از هرگونه احتمال کجی یا انحراف ریل ها شوند. امروزه استفاده از این وسایل به جهت اجرای صحیح نصب ریل بسیار مهم بوده چرا که صاف بودن و در مسیر بودن این بخش از اهمیت  بسیار بالایی برخوردار می باشد.

  • سیم شاقول

تراز بودن ریل‌ راهنمای آسانسور بسیار مهم می باشد. وسایل متعددی برای شاقول کردن و تراز کردن ریل‌ های آسانسور وجود دارد که برخی از آن‌ها عبارت اند از:

  1. ریسمان
  2. نخ ماهی گیری
  3. سیم فلزی نازک
  4. تراز لیزری

برند های مطرح ریل آسانسور:

شرکت های مختلفی در سراسر جهان در زمینه تولید ریل های آسانسور فعالیت دارند که بعضی از آنها در بازار آسانسور ایران وجوذ دارند. مدلهای چینی ریل سوپر ساورا اسپانیا و مونته فرو ایتالیا تحت لیسانس خود این شرکت ها در کشور چین تولید می شوند. قیمت ریل های چینی و ترک از ریل های ایتالیا و اسپانیایی کمتر می باشد و به همین دلیل استفاده بیشتری دارند. از با کیفیت ترین برند ها میتوان به ساورا اسپانیا و مونته فرو ایتالیا اشاره کرد که گرانتر از بقیه برندها می باشند.

نمایندگی انواع ریل آسانسور

مجموعه افق آسانسور بهترین و مرغوب ترین ریل های آسانسور و سایر قطعات را به مشتریان ارائه می دهد. افق آسانسور با پشتیبانی از معتبرترین تولید کننده های ریل آسانسور در دنیا توانسته نیاز بازار نسبت به ریل آسانسور مقاوم و با کیفیت را تأمین، و سهمی در فروش ریل آسانسور در بازار را به خود اختصاص دهد. این شرکت انواع ریل های ساخت کشور ایتالیا، اسپانیا، چین و ترک را در سایز های T5-T9-T16-T127 با کیفیت بالا و بهترین قیمت در اختیار متقاضیان در سراسر کشور قرار می دهد.

قیمت ریل آسانسور

متاسفانه قیمت اکثر محصولات وارداتی آسانسور همچون ریل، موتور، سیم بکسل و درب و … حتی محصولات ایرانی نیز وابسته به نرخ ارز است. این وابستگی قیمت محصولات به ارز نشان از بی ثباتی قیمت ها در بازار دارد. زیرا نرخ ارز دائم در حال نوسان و تغییر است به گونه ای که هر روز قیمت ها تغییر کرده و نمی توان قیمت مشخص و ثابتی را برای ریل آسانسور و سایر محصولات در نظر گرفت. با توجه به اینکه قیمت ریل آسانسور مدام در حال تغییر است، باید قیمت ها را بصورت روزانه استعلام گرفت.

شما میتوانید برای دریافت قیمت روز انواع ریل آسانسور و پیش فاکتور، بابت لوازم درخواستی سایر قطعات آسانسور با شماره های 02166803238__02166803528 تماس بگیرید و یا به شماره 09128599265 در پیام رسانهای واتساپ، روبیکا و تلگرام پیام دهید . همکاران ما در کوتاه ترین زمان برای شما استعلام دقیق قیمت ها را ارسال می نمایند.

جمع بندی مطالب

ریل آسانسور یکی از قطعات حساس و بسیار مهم در نصب آسانسور می باشد. ریل های آسانسور از جنس فولاد، 5 متری و به صورت شکل T بوده، در طول چاهک آسانسور نصب شده و کابین و وزنه تعادل در داخل آنها حرکت می کند. انواع مختلف برند ریل آسانسور در سایزهای T5-T9-T16-T127 و در 3 نوع ریل سرد، ماشین کاری و دو بار ماشین کاری شده وجود دارند. ریل های آسانسور بر اساس ظرفیت آسانسور، سرعت و تعداد طبقات مورد انتخاب و استفاده قرار می گیرند. برای هدایت و حفظ ایمنی کابین آسانسور و وزنه تعادل از ریل های آسانسور استفاده می شود که اصطلاحاً به آن ها ریل راهنما نیز گفته می شود. ریل های راهنما بر روی دیواره چاهک آسانسور نصب می شوند.

اگر در طراحی و نصب آسانسور از برندهای با کیفیت و معتبر ریل آسانسور استفاده شود موجب بالا رفتن کیفیت، امنیت و طول عمر آسانسور خواهد شد.       

با توجه به توضیحات فنی توضیح داده شده در مورد ریل آسانسور، در صورت نیاز می‌توانید آن را از فروشگاه قطعات آسانسور افق تهیه نمایید. مجموعه افق آسانسور با تکیه بر 17 سال تجربه در صنعت آسانسور، امروزه به یکی از بهترین گزینه‌ ها جهت خرید قطعات آسانسور به خصوص انواع ریل و درب آسانسور در سراسر کشور تبدیل شده است.              

 

ریل آسانسور ایرانی T5-T9

قیمت فروش ریل آسانسور MF ایرانی (T5-T9): 38000000 ریال

ریل آسانسور MF چین MF CHINA-T127

قیمت فروش ریل MF چین (T125): استعلام قیمت فروش ریل MF چین (T127): 60000000 ریال برای آسانسور های 8 الی 12 نفره بهتر است از ریل های T9 برای وزنه…

ریل آسانسور MF چین MF CHINA-T16

قیمت فروش ریل آسانسور MF چین 89 سبک (T16): 45000000 ریال قیمت فروش ریل آسانسور MF چین 89 سنگین (T16): 47000000 ریال قیمت فروش ریل آسانسور MF چین 90 (T16):…

ریل آسانسور فالکون ترک FALCON-T5-T9

قیمت فروش ریل فالکون ترک (T5-T9): موجود نیست شرکت FALCON در سال 1968 میلادی تولید ریل خود را در شهر استانبول کشور ترکیه آغاز نموده و در سال 1988 میلادی…

ریل آسانسور آیگون ترک AYGUNRAY-T5-T9

10:08:17قیمت فروش ریل آیگون ترک (T5-T9): موجود نیست اولین مرحله نصب یک دستگاه آسانسور پس از آهن کشی، نصب ریل آسانسور می باشد و انتخاب ریل مناسب و با کیفیت…

ریل آسانسور چیلیک ترک CELIKRAY-T5-T9

قیمت فروش ریل چیلیک ترک اصلی (T5-T9): 44500000 ریال درباره شرکت تولیدی ریل آسانسور چیلیک (CELIKRAY) ترکیه شرکت آهن و فولاد CELIKOGLU در شهر کارابک کشور ترکیه تاسیس شد، که…

ریل آسانسور اوزریل OZRAY-T5-T9

قیمت فروش ریل اوزریل ترک (T5-T9): موجود نیست انواع ریل های آسانسور ترک، ایتالیا و چینی در سایزهای T5-T9-T16-T127 و درب های لولایی، نیمه و تمام اتوماتیک حریری، یاران، روانکار،…

ریل آسانسور مارازی ایتالیا MARAZZI-T16

قیمت فروش ریل مارازی ایتالیا (T16): استعلام شرکت Marazzi در شهر Piacenza ایتالیا تاسیس گردید. هدف اصلی این گروه تولیدی رضایت مشتری و بالا بردن کیفیت و در نهایت بالا…

ریل آسانسور مونته فرو ایتالیا MONTEFERRO-T16

قیمت فروش ریل مونته فرو ایتالیا (T16): استعلام شروع تولید کارخانجات ریل مونته فرو MONTEFERRO به اواخر دهه 1940 میلادی بر می گردد که شکوفایی آن در شهر میلان در…

ریل آسانسور آسری ترک ASRAY-T5-T9

قیمت فروش ریل آسری ترک (T5-T9): موجود نیست شرکت تولیدی ریل آسانسور آسری در سال 1968 میلای در کشور ترکیه تولید ریل آسانسور را طراحی و به مرحله بهره برداری…

ریل آسانسور ترک ریل TURKRAY-T5-T9

قیمت فروش ریل آسانسور ترک ریل (T5-T9): موجود نیست انواع ریل های آسانسور ترک (چیلیک-فالکون-آیگون-ترکلی و...) و ریلهای ایتالیا و چینی در سایزهای T5-T9-T16-T127 و درب های لولایی، نیمه و…

ریل آسانسور ترکعلی TURKELI RAY-T5-T9

قیمت فروش ریل ترکعلی ترک (T5-T9): موجود نیست انواع ریل های آسانسور ترک (ترکعلی-آیگون-چیلیک-فالکون و...) و ریلهای ایتالیا و چینی در سایزهای T5-T9-T16-T127 و درب های لولایی، نیمه و تمام…

ریل آسانسور ساورا چین SAVERA CHINA -T5-T9

قیمت فروش ریل ساورا چین (T5/T9): 46500000 ریال ریل آسانسور savera تحت لیسانس کشور اسپانیا در کشور چین تولید می شود. یکی از شاخصه های این ریل علامت مشخصه (S)…

ریل آسانسور MF چین MF CHINA-T5-T9

قیمت فروش ریل MF چین اصلی (T5-T9) سرد: 42500000 ریال قیمت فروش ریل MF ترک اصلی (T5-T9) سرد: 41500000 ریال ساخت ریل های راهنمای مورد استفاده در صنعت آسانسور بر…

ریل آسانسور مارازی ایتالیا MARAZZI-T4/5-T9

قیمت فروش ریل آسانسور مارازی ایتالیا (T4/5-T9): موجود نیست شرکت marazzi ایتالیا یکی از برندهای بین المللی در زمینه تولید ریل آسانسور و از برجسته ترین کمپانی های تولید ریل…

ریل آسانسور ساورا اسپانیا SAVERA-T5-T9

قیمت فروش ریل ساورا اسپانیا (T5-T9): 72000000 ریال ریل آسانسور savera در کشور اسپانیا تولید شده است. یکی از شاخصه های این ریل علامت مشخصه ( S ) بین دو…

ریل آسانسور مونته فرو ایتالیا MONTEFERRO-T5-T9

قیمت فروش ریل آسانسور مونته فرو ایتالیا طرح جدید بارکد دار (T5-T9): استعلام شرکت MONTEFERRO در اواخر سال 1940 میلادی در میلان کشور ایتالیا تاسیس گردید. کمپانی MONTEFERRO فناوری نورد…